Az endoterápiáról

endoBizonyos törzskörméret felett már nem alkalmazunk permetezést a fákon, annak kis hatásfoka miatt. A nagy méretű, nagy lombkoronájú fákon a permetszer nehezebben éri el a belső, illetve a korona tetején található leveleket.

Ezeket a fákat csak injektálással (endoterápiával) kezeljük.

Az endoterápia a fák növényvédelmi kezelésének egy alternatív módszere.Az endoterápiás eljárást a növényi nedv áramlási képességére alapozzák, melyet a légzés és a fotoszintézis határoz meg. Az eljárás során növényvédő szert injektálnak a fák törzsébe, amely szétterjed annak érhálózatában egészen a csúcson található levelekig. A kezelés következtében a különféle kártevő rovarok, illetve atkák táplálkozásuk során felveszik a levelekbe is eljutott készítményt, mely a károsítók pusztulását okozza. Ez a módszer csökkenti a környezeti kockázatot, mivel magát a fát és a hasznos rovarokat, atkákat nem károsítja, a környezetbe közvetlenül nem kerül ki, valamint a vele dolgozók nem érintkeznek a növényvédő szerrel. A kezelés a nap bármely órájában elvégezhető. A felhasznált készítmény hatástartama hosszú, így egy kezelés egy éven keresztül biztosítja a fa védelmet a kártevők ellen.

A kezelés előnyben részesíthető olyan  védett területeken is, ahol más módszerrel növényvédő szer nem juttatható ki a fauna és a környezet védelme érdekében.

Az eljárás sikere a vívőanyagban rejlik, melynek segítségével a növényvédő szer képes feljutni a levelekig.

Az endoterápiáról bővebben a www.parkfavedelem.hu honlapon olvashat!

Endoterápiás kezelést (injektálást) 40 cm törzskörméret felett végzünka fákon.
Erre a szolgáltatásra itt kérhet ajánlatot.

További eszközök:

Arbor_plugcsavarhuzofuro