Gyakori kártevők és kórokozók

Zöldségfélék károsítói

A zöldségnövények károsító köre attól függően változik, hogy a növényeket szabadföldön, vagy termesztő berendezésben termesztik. A különböző körülmények miatt a védekezés módja sem egyezik minden esetben. Ez esetben is haszonnövényekről van szó, így a védekezések a károsítók okozta terméskiesést hivatottak kiküszöbölni.

Az alábbiakban felhívnánk a figyelmet néhány gyakori, veszélyes károsítóra.

Bővebben...

 

Gyümölcstermő növények károsítói

A gyümölcsfákon és gyümölcstermő lágyszárú növényeken a kártevők, kórokozók nem csupán esztétikai károkat idéznek elő. Jelen esetben a legfontosabb, hogy a védekezéssel megakadályozzuk a károsítók növénygyengítő hatását, az ebből származó terméskiesést és a termésben okozott károkat.

Oldalunkon a gyakran előforduló gyümölcstermő- és héjas gyümölcsű növények károsítóit mutatjuk be.

Bővebben...

Dísznövények károsítói

A dísznövények tartása, gondozása és szaporítása nehéz feladat, és ezt nehezíti, ha valamilyen károsító jelenik meg rajtuk.

Az alábbiakban néhány gyakori dísznövény károsítócsoportjait igyekeztünk összefoglalni segítségül.

Bővebben...

Park- és díszfák károsítói

Az alábbiakban a gyakrabban előforduló specialista vagy épp sok tápnövényű kártevők és kórokozók közül említünk meg néhányat a teljesség igénye nélkül. A károsítás főként esztétikai, de az általuk előidézett levélhullás növekedésbeli visszamaradást, hosszútávon pedig a fák maradandó károsodását, pusztulását is okozhatja.

A képek nagy segítséget jelenthetnek a tünetek felismerésében.

Bővebben...

Gyakori gyomnövények

A gyomnövények nagyban megnehezíthetik a növények termesztését és tartását szabadföldön és termesztő berendezésben egyaránt.

Itt részletesebben bemutatunk pár gyakrabban előforduló gyomnövényt a teljesség igénye nélkül.

Bővebben...