Növényvédelmi szolgáltatások

Növényvédelmi szaktanácsadás

Rovatunkban minden növényvédelemmel kapcsolatos kérdésre igyekszünk választ adni. Munkánkat nagyban segíti, ha kérdéseit a növényvédelmi problémáról készített felvétellel egészíti ki.
Előzetes egyeztetést követően lehetőség van személyes konzultáció és helyszíni kiszállás kérésére is.

Bővebben...

 

Növényvédelmi kezelések

Növényvédelmi- és lemosó permetezés

Egyéb szolgáltatásaink mellett károkosítók elleni permetezést és tél végi lemosó permetezéseket is vállalunk.

Lehetőség van webáruházunkból rendelt növényvédő szer biztosításával, illetve a vegyszer biztosítása nélkül megrendelni a szolgáltatást.

Bővebben...

 


Az endoterápiáról

Bizonyos törzskörméret felett már nem alkalmazunk permetezést a fákon, annak kis hatásfoka miatt. A nagy méretű, nagy lombkoronájú fákon a permetszer nehezebben éri el a belső, illetve a korona tetején található leveleket.

Ezeket a fákat csak injektálással (endoterápiával) kezeljük.

Bővebben...

 


Nagyméretű parkfák és ősfák restaurálása

Küldetésünk
Sok nagytestű fát látni parkokban, kertekben, melyek kezelés hiányában a korhasztó gombák martalékává válnak. Szomorú látványt nyújtanak, mert sokuk életkora a 100 évet is bőven meghaladta, és mivel elhanyagolják őket, illetve nem tudják, hogy is kezeljék, néhány éven belül biztosan elpusztulnak.
Dédapáink ültette fákon kívánunk segíteni modern módszereinkkel, hogy ezek a muzeális értékű ősfák még egy ideig díszítsenek, megmaradjanak az utókor számára.

Bővebben...

 

Kár- és kórkép meghatározás

Az állati kártevők okozta kárképek, és a kórokozók tünetei gyakran igen jellegzetesek, a kertbarátok számára is felismerhetők. Azonban előfordul, hogy a kezdetben jelentkező apró kórokozó képlet vagy rovarrágás nem mutatja a kártétel tipikus jeleit, nem utal egyértelműen a kár okozójára. Más esetben megjelenhetnek ritka, vagy éppen jellegtelen tüneteket mutató kártevők, kórokozók. Ilyenkor nagy szükség lehet egy szakértő szemre, aki segítségükre van a károsító meghatározásában, tanácsot ad az ellene való védekezésben és a tünetek megszüntetésében.

Bővebben...