Nagyméretű parkfák és ősfák restaurálása

parkfaKüldetésünk
Sok nagytestű fát látni parkokban, kertekben, melyek kezelés hiányában a korhasztó gombák martalékává válnak. Szomorú látványt nyújtanak. Sokuk életkora a 100 évet is bőven meghaladta, és mivel elhanyagolják őket, illetve nem tudják, hogy is kezeljék, néhány éven belül biztosan elpusztulnak.

Dédapáink ültette fákon kívánunk segíteni modern módszereinkkel, hogy ezek a muzeális értékű ősfák még jó ideig díszítsenek, megmaradjanak az utókor számára.

Miből áll a kezelés?
Az idős fák megmentése összetett feladat. Mindenek előtt látnunk kell, hogy a fa milyen állapotban van kívülről-belülről egyaránt.

A szemrevételezésen túl Fakopp 3D akusztikus favizsgálatot végzünk. Ez a vizsgálat a fa életképességét térképezi fel, információt nyújt a fa belső állapotáról, korhadásról, elhalt területekről a fa belsejében. A vizsgálatba tartozik továbbá a fa élethossz kilátásainak megállapítása is. A Fakopp 3D favizsgáló műszerről itt olvashat bővebben.

Második lépésként a már odvasodott törzsek, törzsrészek szakszerű ellátása, kezelése, "plasztikázása" természetes és hatékony anyagokkal.

Végül a fa kondíciójának javítása, ami magában foglalja a fa károsítók elleni növényvédelmi kezelését és a mikroelemek pótlását.

 

Árajánlat kérése ősfák restaurálására:

Generated with Mad4Joomla Mailforms Version 1.2
* Kötelezően kitöltendő mezők
Név: *
Telefon: *
E-mail: *
Település: *
A kezelendő fák száma: *
A kezelendő fák fajtája:
A kezelendő fák kora:
A kezelendő fák törzsének körmérete: *
A növényvédelmi probléma rövid leírása: *
Fénykép (max. 500 kB):